Recepty 21. 02. 2018 PDF Tisk

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

Mrkvová polévka se zázvorem

Porce: 3

Doba přípravy: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience:

  • 4 větší mrkve (zhruba 600 g), očištěné a pokrájené na silnější kolečka
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 bílá cibule pokrájená na malé kousky
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • lžička citrónové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci orestujte na 2 lžících olivového oleje pozvolna několik minut cibulku, česnek a 1 lžičku zázvoru. Poté přidejte pokrájenou mrkev, přilijte vývar a nechte na mírném plameni vařit zhruba 25 minut.
  2. Když je mrkev měkká, zmixujte polévku tyčovým mixérem do hladké konzistence. Poté přidejte druhou lžičku zázvoru, lžičku citrónové šťávy a podle vaší chuti dosolte. Zamíchejte a ještě minutu prohřejte.
  3. Servírujte ozdobené petrželkou.

 

TIP: Do hotové polévky můžete před podáváním přimíchat menší lžíci jemného arašídového másla, které polévce dodá ještě další chuťovou dimenzi.

 

Objednat předplatné