Matcha Madlenky

01. 12. 2016


Madlenky jsou typicky francouzská čajová pochoutka. Jejich drobný a líbivý tvar mušle se ale na talíř s českým cukrovím skvěle hodí. Zelená barva může být trochu odstrašující, ale chuť je výborná! Matcha prášek dodá madlenkám jiný rozměr.

Doba přípravy: 1 hodina + hodina na uležení

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru, lehce zmixovaného 
  • 140 g jemné špaldové mouky
  • 8 g prášku Matcha Tea
  • 150 g másla + trocha na vymazání formiček
  • 1 prášek do pečiva (vinný kámen)
  • špetka soli
  • lžička BIO citrónové kůry

 

Postup

  1. V míse vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli a poté přidejte citrónovou kůru.
  2. Poté vsypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a Matcha práškem. Promíchejte a nakonec přidejte změklé (klidně rozehřáté) máslo.
  3. Vyšlehejte těsto do hladké konzistence bez hrudek a nechte ho uležet alespoň hodinu v lednici.
  4. Poté si předehřejte troubu na 180 °C. Nyní můžete použít buď speciální formu s tvary (podobnou té na muffiny), ale klidně i formičky s různými tvary - třeba na pracny či ořechy. Důkladně je vymažte máslem, aby se pak daly dobře vyklepnout a postupně plňte těstem. Formičky dejte na plech a péci do trouby. Je důležité je sledovat, protože se chovají nevyzpytatelně - průměrně jim ale stačí 12 minut. Hotové madlenky poznáte tak, že se nafukují.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket