Loupáková žemlovka s kakaovými boby

10. 10. 2018


Kdo by nemiloval žemlovku... Vůně, která se line celou kuchyní, je nezaměnitelná. Žemlovka je dětství, tradice a domov. Podzim je ideální čas na to si ji vychutnat a potom vyrazit na procházku. Vyzkoušejte tenhle vylepšený recept.

Porce: 6

Doba přípravy: 1 hod

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 10 klasických loupáků s mákem
  • 5 středních jablek
  • 2 lžíce třtinového/kokosového cukru
  • 800 ml vanilkového sójového mléka
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • skořice
  • 20 g másla na vymazání formy
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce drcených kakaových bobů

Postup

  1. Formu střední velikosti vymažte máslem a vysypte perníkovým kořením. Troubu si předehřejte na 175 °C.
  2. Všechny loupáky si nakrájejte na zhruba 2 cm tlustá kolečka. Do misky si nalijte 300 ml sójového mléka a zbytek nalijte do kastrůlku. Všechna jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Promíchejte je se lžící skořice a dvěma lžícemi cukru.
  3. Připravte si pudink. Do 0,5 l mléka v kastrůlku nasypte škrob a důkladně vařečkou rozmíchejte. Poté zahřívejte dokud nevznikne ta pravá konzistence pudinku a odstavte.
  4. Nyní postupně vrstvěte. Kolečka loupáku lehce smáčejte v mléce a klaďte je po celém dnu formy. Navrstvěte na ně polovinu jablek a celé přelijte polovinou pudinku. Posypte lžící drcených kakaových bobů. Celé opakujte ještě jednou a nakonec přidejte ještě poslední vrstvu loupáků na pudink.
  5. Dejte péci na zhruba 25 min dozlatova. Pak si jen užívejte tu lahodnou chuť a vůni.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket