Letní salát s červenou řepou

29. 07. 2015


Červená řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, vápník, nebo zinek a má i vysoký obsah vitaminů C, E a rostlinných barviv, anthokyanů. Obzvlášť výborná je do různých variací salátů.

 

Červená řepa je dostupnou a relativně levnou potravinou, která je však nadupaná zdraví prospěšnými látkami. Řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, vápník, nebo zinek a má i vysoký obsah vitaminů C, E a rostlinných barviv anthokyanů. Každý z nás ji sice chuťově nedocení, to ale neznamená, že se nedá velmi zajímavě připravit a ochutit. Obzvlášť výborná je do různých variací salátů, a proto vám dnes jeden takový recept přinášíme.

 

Porce: 2

Příprava: 15 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 50 g čerstvého baby špenátu
  • 2 červené řepy, povařené a oloupané
  • 40 g feta sýru
  • 1 zralé jablko
  • 10 vlašských ořechů
  • 50 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • čerstvě umletý pepř
  • olivový olej

 

Postup

1. Připravte si mísu a nakrájejte do ní na kostičky uvařenou červenou řepu, přidejte nadrobno nakrájené jablko, omyté špenátové listy a půlky vlašských ořechů.

2. V malé misce si připravte dresink - smíchejte pomerančovou šťávu, med a pepř.

3. Dresink nalijte do salátu a vše spolu důkladně promíchejte.

4. Salát servírujte s rozdroleným sýrem feta, pokapaný olivovým olejem.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket