sobota 7. 12. 2024
Červená řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, vápník, nebo zinek a má i vysoký obsah vitaminů C, E a rostlinných barviv, anthokyanů. Obzvlášť výborná je do různých variací salátů.
Červená řepa je dostupnou a relativně levnou potravinou, která je však nadupaná zdraví prospěšnými látkami. Řepa obsahuje důležité minerální látky jako draslík, vápník, nebo zinek a má i vysoký obsah vitaminů C, E a rostlinných barviv anthokyanů. Každý z nás ji sice chuťově nedocení, to ale neznamená, že se nedá velmi zajímavě připravit a ochutit. Obzvlášť výborná je do různých variací salátů, a proto vám dnes jeden takový recept přinášíme.
Porce: 2
Příprava: 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
Postup
1. Připravte si mísu a nakrájejte do ní na kostičky uvařenou červenou řepu, přidejte nadrobno nakrájené jablko, omyté špenátové listy a půlky vlašských ořechů.
2. V malé misce si připravte dresink - smíchejte pomerančovou šťávu, med a pepř.
3. Dresink nalijte do salátu a vše spolu důkladně promíchejte.
4. Salát servírujte s rozdroleným sýrem feta, pokapaný olivovým olejem.