Recepty 26. 07. 2017 PDF Tisk

Lečo

Není lečo jako lečo :). I když je to pokrm jen z několika ingrediencí, celková chuť a konzistence ve výsledku záleží na kvalitě rajčat, paprik i vajec. Proto použijte ideálně česká rajčata a papriky dozráté na slunci, buď z vlastní zahrádky nebo z trhu či od lokálního prodejce a čerstvá vejce z volného chovu.

Lečo

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min.

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience

  • 4 zelené papriky
  • 6 rajčat
  • 1 střední červená cibule
  • 6 kvalitních vajíček
  • 2 lžíce řepkového oleje (lze použít i sádlo)
  • sůl, pepř
  • špetka chilli

Postup

  1. Nejprve zbavte rajčata slupky. Po straně je nařízněte, dejte je do misky, zalijte vařící vodou a nechce 3 minuty stát. Poté je opatrně vyndejte a nožíkem jemně stáhnete slupku. Pokrájejte je na menší kousky.
  2. Nyní si očistěte papriky, zbavte jadřince a pokrájejte na menší kousky a stejně tak červenou cibulku.
  3. Poté si rozpalte pánev s olejem, přidejte červenou cibulku, papriky i rajčata. Osolte, opepřete a přidejte špetku chilli. Takto duste zhruba 10 min do změknutí.
  4. Na závěr stáhněte plamen a postupně do zeleniny rozklepněte všechna vejce. Nyní jemně míchejte do té doby, než se vejce zatáhnou a vytvoří se zeleninou tu správnou lečovou konzistenci.
  5. Na závěr ochutnejte a případně dosolte (vajíčka vyžadují více soli). Podávejte třeba s krajícem čerstvého chleba či s bramborami jako bezlepkovou variantou.

 

Objednat předplatné