Recepty 17. 10. 2018 PDF Tisk

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

V době, kdy je rafinovaného cukru až přebytek, je dobré se někdy navrátit k přirozeným sladidlům – třeba hruškové pracharandě. Je výborná k dochucení kaší, ovocných knedlíků nebo taštiček. I tradiční krupicová kaše je s ní výborná...

Krupicová kaše s hruškovou pracharandou

Porce: 2

Doba přípravy: 15 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 500 ml čerstvého mléka/rýžového mléka
  • 50 g dětské krupičky
  • 20 g másla
  • špetka soli
  • 4 lžíce pracharandy
  • 1/2 lžičky skořice

Postup

  1. Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte špetku soli a začněte pomalu zahřívat. Po chvilce přisypte krupičku a za stálého míchání přiveďte varu. Vařte zhruba 4 min.
  2. Když je kaše hotová, odstavte ji a vmíchejte do ní máslo. Kaši rozdělte na talíře a posypte ji pracharandou smíchanou se skořicí. Dozdobte dle chuti a pak už si kaši jen pěkně od kraje vychutnávejte.

 

Co je pracharanda?

Pracharanda je sladidlo vyrobené ze sušeného ovoce, nejčastěji hrušek. Ovoce se nasuší a poté umele nebo nadrtí, moderně rozmixuje. Dříve byla součástí tradiční české kuchyně našich babiček. Pracharandu si můžete vyrobit doma nebo si ji koupit. Využijte období hrušek a vyrobte si ji i vy doma!

 

Objednat předplatné