Krémové špagety se žampiony

23. 08. 2017


Toto jídlo je skvělé v tom, že si ho každý může pozměnit podle svého – lze ho připravit bez lepku, vegansky nebo jako klasickou, poctivou italskou pastu. Na pepři zde nešetřete, dodává těstovinám spolu se žampiony ten pravý šmrnc.

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány (vegany).

Ingredience

  • 180 g špaget (dle chuti a preference můžete použít klasické, bezlepkové, vaječné/bezvaječné apod.)
  • 5 žampionů, očištěných a pokrájených na tenčí plátky
  • 50 g baby špenátu
  • 1 balení (+/- 200 ml) 30 % smetany nebo její rostlinné alternativy (rýžové, sójové)
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • lahůdkové droždí

Postup

  1. Nejprve si uvařte těstoviny dle návodu na obalu na al dente (na zkus). Po slití je ještě propláchněte studenou vodou, aby se tolik nelepily. Pokud chcete ušetřit čas, můžete je vařit během přípravy omáčky (já je raději vařím před, abych vychytala chvíli, kdy jsou hotové).
  2. Na rozehřátou pánev nalijte olivový olej a přidejte pokrájené žampiony. Zlehka je osolte a tři minuty restujte. Poté přidejte omytý baby špenát a restujte, dokud špenát nezměkne. Nyní přilijte smetanu (nebo alternativu), přidejte trochu citrónové šťávy, pořádnou dávku pepře, 1 lžíci lahůdkového droždí a lehce osolte. Vše promíchejte a nechte pár minut probublat.
  3. Když je omáčka hotová, zamíchejte do ní hotové těstoviny a poté podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket