Recepty 25. 04. 2018 PDF Tisk

Kokosové lívanečky s banánem

Pokud vám dělá dobře strava s nižším množstvím sacharidů, ale přesto máte sem tam chuť na sladkou klasiku, pak pro vás recept na tyto lívanečky bude to pravé ořechové. Neobsahují obilnou mouku, jsou bohaté na bílkoviny a pochutná si na nich opravdu celá rodina.

Kokosové lívanečky s banánem

Porce: 4 (cca 24 lívanečků)

Příprava: 45 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

Ingredience

  • 8 vajec (dbejte na kvalitu)
  • 120 g kokosové mouky
  • 4 dobře zralé banány
  • kokosový olej
  • hrst kokosových lupínků
  • hrst vlašských ořechů
  • med

Postup

  1. Nejprve si na prkénku (dělá se to asi nejlépe) rozmačkejte 4 banány do kašovité konzistence. V míse důkladně rozšlehejte vajíčka, poté k nim přisypte kokosovou mouku a na závěr přidejte banány. Takto připravenou směs nechte 15 min stát v pokojové teplotě.
  2. Poté na trošce kokosového oleje zlehka pečte lívanečky, zhruba 3-4 minuty na každou stranu (obracejte je opatrně).
  3. Lívanečky navrstvěte na sebe po 6 kusech (či dle vaší libosti), posypte trochou mletých vlašských ořechů a kokosovými lupínky. Dle chuti ještě můžete přidat lžičku medu a pak už jen podávejte.

 

Objednat předplatné