Recepty 31. 01. 2018 PDF Tisk

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Jemná chuť kešu oříšků doplněná lahodnou chutí sušených rajčat je skvělým základem pro zdravou pomazánku. Připravte ji k večeři, na svačinu či jako dip.

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Porce: 2

Doba přípravy: 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 100 g nesolených kešu, namočených na 3 hodiny ve vodě
  • 6 sušených rajčat, naložených v oleji
  • 3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje (ideálně oleje ze sušených rajčat)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička pasty tahini (můžete vynechat)
  • sůl

 

Postup

Namočené kešu ořechy slijte a vsypte je do mixéru. Poté přidejte pokrájená sušená rajčata, česnek, citrónovou šťávu a tahini. Na závěr přidejte olej a 3 lžíce vlažné vody. Vše umixujte do hladké konzistence a v případě potřeby ještě přilijte trochu oleje a vody. Ochutnejte a podle chuti dosolte. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami, např. bazalkou, pažitkou nebo koriandrem.

 

Objednat předplatné