pátek 7. 2. 2025
Velmi rychlá a také velmi snadná polévka, která ještě stále přijde vhod během proměnlivého jarního počasí.
Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
Postup
1. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Vhoďte nakrájenou
kapustu a 2 až 3 minuty opékejte. Poté česnek vyjměte.
2. Přidejte na kostky nakrájené brambory, sůl, kmín, bujon a zalijte 1,2 litrem vody. Vařte cca 20
minut, pak lehce rozmačkejte šťouchadlem (polévka se tak zahustí).
3. Přidejte fazole a ještě pár minut povařte. Nakonec vmíchejte ovesnou smetanu a rozetřený
stroužek česneku. Podle chuti dosolte a opepřete.