Recepty 06. 04. 2022 PDF Tisk

Kapustová polévka s fazolemi

Velmi rychlá a také velmi snadná polévka, která ještě stále přijde vhod během proměnlivého jarního počasí.

Kapustová polévka s fazolemi

Porce: 3
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 1 malá kapusta
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • kmín
  • sůl, pepř
  • 1 kostka bio bujonu
  • 150 ml ovesné smetany

Postup
1. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Vhoďte nakrájenou
kapustu a 2 až 3 minuty opékejte. Poté česnek vyjměte.
2. Přidejte na kostky nakrájené brambory, sůl, kmín, bujon a zalijte 1,2 litrem vody. Vařte cca 20
minut, pak lehce rozmačkejte šťouchadlem (polévka se tak zahustí).
3. Přidejte fazole a ještě pár minut povařte. Nakonec vmíchejte ovesnou smetanu a rozetřený
stroužek česneku. Podle chuti dosolte a opepřete.

Objednat předplatné