Recepty 14. 11. 2018 PDF Tisk

Jogurt s karamelizovanou hruškou a vlašskými ořechy

Dokonalé spojení lahodného jogurtu, sladké hrušky a křupavých, voňavých ořechů vám prostě zpříjemní ráno. Pokud se vám nechce špinit dvě pánve, klidně hrušku na jogurt jen pokrájejte a celé to na závěr zalijte javorovým sirupem. Obě varianty jsou výborné.

Jogurt s karamelizovanou hruškou a vlašskými ořechy

Porce: 2

Doba přípravy: 15 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 400 g hustého řeckého jogurtu
  • 2 hrušky
  • 5 lžic javorového sirupu
  • 40 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce kokosového oleje

Postup

  1. Hrušky omyjte, rozkrojte na půl, zbavte je jadřince a také oškrábejte slupku. Všechny 4 půlky dejte na pánev na mírnější plamen, lehce je podlijte a zakápněte 3 lžícemi javorového sirupu. Takto je duste 5 minut pod pokličkou a poté otočte na další 3 min.
  2. Mezitím si pokrájejte ořechy na menší kousky a vložte je do druhé pánvičky. Přidejte kokosový olej a 2 lžíce javorového sirupu. Vše společně za občasného míchání lehce opražte a poté odstavte z tepla.
  3. Jogurt rozdělte na dva talíře či do dvou misek, přidejte po dvou půlkách teplých hrušek a poté vše zasypte karamelizovanými vlašskými ořechy.

 

Objednat předplatné