Recepty 29. 03. 2017 PDF Tisk

Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní měsíce si žádají lehkou stravu, a tak pro vás máme další recept na zdravý a výživný pokrm, který si můžete přibalit třeba na výlet do přírody.

Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Porce: na 8 závitků

Příprava: 30 min

Označení: Vhodné pro vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 8 plátků rýžového papíru
  • 1/2 dužiny z avokáda
  • 1/2 červené papriky
  • 8 tenčích kousků manga, zhruba 7 cm dlouhých
  • 100 g sojanézy (veganská majonéza)
  • 1 červená cibulka
  • limetková šťáva
  • kůra z limetky
  • čerstvý koriandr
  • chilli omáčka

 

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň do rolek. V misce smíchejte rozmačkanou avokádovou dužinu, šťávu z jedné půlky limetky a trošku limetkové kůry. Za předpokladu, že nemáte chemicky neošetřené limety, do směsi raději kůru nepřidávejte. Poté ke směsi přidejte na jemno pokrájenou cibulku a červenou papriku, sojanézu a na závěr trochu pokrájeného koriandru a trochu chilli omáčky (omáčku můžete případně vynechat). Vše důkladně promíchejte a nechte pár minut uležet.
  2. Nyní si připravte lázeň na rýžový papír. Nejlépe do pánve nalijte horkou (ne vařící) vodu. Vezměte vždy jeden rýžový papír a namočte ho na zhruba 10 s do vody. Poté ho položte na pracovní prkénko a nechte tak půl minuty, bude se s ním lépe pracovat.
  3. Nyní dejte do horní středové části 1/8 směsi s avokádem a přidejte jeden plátek manga. Začněte rolovat ze strany blíže ke směsi zhruba do 2/3, poté přehněte oba kraje papíru do středu ke směsi, rolku jemně stlačte a dorolujte. Takto postupujte u všech zbylých rolek.
  4. Podávejte hned nebo nechte hodinu uležet v lednici.

 

Objednat předplatné