Jahodový chia džem

23. 05. 2018


Chia semínka zažívají boom a jejich vlastnosti vázat vodu a vytvářet gel se využívá v mnoha kuchařských postupech a receptech. Aktuálním hitem jsou chia džemy, které tvoří skvělou alternativu k často přeslazeným a nepoctivým džemům a marmeládám. Tento recept se vám tedy na léto bude určitě hodit. :)

Porce: 1 sklenička

Doba přípravy: 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 150-200 g čerstvých (ideálně poctivých, českých) jahod
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžíce chia semínek

Postup

  1. Jahody nejprve očistěte, omyjte a rozkrájejte na menší kousky. Přendejte je do malého kastrůlku, lehce je podlijte, přidejte lžičku citrónové šťávy a krátce povařte. Pokud chcete, můžete si jahody přisladit.
  2. Poté přidejte lžíci chia semínek a důkladně promíchejte.
  3. Směs přendejte do skleničky, nechte chvíli vychladnout a dejte uležet přes noc do ledničky.
  4. Džem spotřebujte zhruba do týdne.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket