Jahodové knedlíky

31. 05. 2017


Připravte se na sezónu jahod! V létě už budete mít své oblíbené recepty zajeté a budete si užívat jahod na plno.

Porce: 3

Doba přípravy: 40 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.

 

Ingredience

  • 1 balení tofu natural
  • 150 g špaldové mouky
  • 3 lžíce polenty
  • kokosový olej
  • špetka soli
  • 2 menší vejce
  • 0,5 kg jahod
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce vlašských ořechů

  

Postup

  1. Tofu nalámejte na menší kousky do mixéru a umixujte s dvěma lžícemi kokosového oleje do hladka.
  2. Připravte si vál a posypte ho moukou. Z mouky a kukuřičné krupice připravte "hnízdo", vyklepněte do něj vejce, přidejte tofu směs a špetku soli. Vypracujte těsto.
  3. Zhruba polovinu jahod si očistěte, odšťopkujte, nakrájejte na půlky a v misce promíchejte se dvěma lžícemi cukru.
  4. Těsto si nožem rozkrájejte na stejné díly. Postupně do každého kousku těsta zabalte 2-3 půlky jahod (podle velikosti) a v ruce vyválejte do koule. Knedlíky ještě obalte lehce v mouce a poté je vložte do vroucí vody a vařte zhruba 10 min.
  5. Mezitím si na pánvičce zkaramelizujte pokrájené vlašské ořechy na jedné lžíci kokosového oleje a se dvěma lžícemi cukru. Jahody očistěte a pokrájejte na menší kousky.
  6. Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a nechte 3 minuty vydýchat. Poté servírujte s kousky zbylých jahod a s karamelizovanými ořechy.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket