Porce: 3
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.
Ingredience
- 1 balení tofu natural
- 150 g špaldové mouky
- 3 lžíce polenty
- kokosový olej
- špetka soli
- 2 menší vejce
- 0,5 kg jahod
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce vlašských ořechů
Postup
- Tofu nalámejte na menší kousky do mixéru a umixujte s dvěma lžícemi kokosového oleje do hladka.
- Připravte si vál a posypte ho moukou. Z mouky a kukuřičné krupice připravte "hnízdo", vyklepněte do něj vejce, přidejte tofu směs a špetku soli. Vypracujte těsto.
- Zhruba polovinu jahod si očistěte, odšťopkujte, nakrájejte na půlky a v misce promíchejte se dvěma lžícemi cukru.
- Těsto si nožem rozkrájejte na stejné díly. Postupně do každého kousku těsta zabalte 2-3 půlky jahod (podle velikosti) a v ruce vyválejte do koule. Knedlíky ještě obalte lehce v mouce a poté je vložte do vroucí vody a vařte zhruba 10 min.
- Mezitím si na pánvičce zkaramelizujte pokrájené vlašské ořechy na jedné lžíci kokosového oleje a se dvěma lžícemi cukru. Jahody očistěte a pokrájejte na menší kousky.
- Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a nechte 3 minuty vydýchat. Poté servírujte s kousky zbylých jahod a s karamelizovanými ořechy.