Recepty 23. 01. 2019 PDF Tisk

Hráškové placičky

Hráškové placičky se skvěle hodí jako příloha, či jako alternativa ke sladkým lívancům, pokud si je chcete dopřát naslano. Mají vysoký obsah vlákniny a jejich zelená barva přinese příjemné rozptýlení.

Hráškové placičky

Porce: 20-25 placiček

Příprava: 45 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 650 g mraženého hrášku
  • 120 g hladké špaldové nebo celozrnné mouky
  • 1 červená cibulka nasekaná na drobno
  • 5 středně velkých vajec dobré kvality
  • 200 g tučného řeckého jogurtu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 2 špetky římského kmínu
  • řepkový olej nebo ghí na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Mražený hrášek mírně povařte zhruba 3 minuty v osolené vodě a poté přes sítko slijte. Hrášek přendejte do mixéru nebo nádoby pro ponorný mixér.
  2. Přidejte mouku, cibulku, vejce, jogurt, česnek koření a lehce osolte. Vše lehce rozmixujte do kompaktní hmoty. Nechte 5 min odpočinout.
  3. Pánev rozpalte na střední stupeň, dejte na ní ghí nebo řepkový olej a pomocí naběračky tvořte placičky, které smažte z každé strany zhruba 3-4 min.
  4. Podávejte naslano dle chuti jako přílohu, s dipem či jako náhradu pečiva.

 

Objednat předplatné