Hráškové placičky

23. 01. 2019


Hráškové placičky se skvěle hodí jako příloha, či jako alternativa ke sladkým lívancům, pokud si je chcete dopřát naslano. Mají vysoký obsah vlákniny a jejich zelená barva přinese příjemné rozptýlení.

Porce: 20-25 placiček

Příprava: 45 min

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 650 g mraženého hrášku
  • 120 g hladké špaldové nebo celozrnné mouky
  • 1 červená cibulka nasekaná na drobno
  • 5 středně velkých vajec dobré kvality
  • 200 g tučného řeckého jogurtu
  • 1/2 stroužku česneku
  • 2 špetky římského kmínu
  • řepkový olej nebo ghí na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Mražený hrášek mírně povařte zhruba 3 minuty v osolené vodě a poté přes sítko slijte. Hrášek přendejte do mixéru nebo nádoby pro ponorný mixér.
  2. Přidejte mouku, cibulku, vejce, jogurt, česnek koření a lehce osolte. Vše lehce rozmixujte do kompaktní hmoty. Nechte 5 min odpočinout.
  3. Pánev rozpalte na střední stupeň, dejte na ní ghí nebo řepkový olej a pomocí naběračky tvořte placičky, které smažte z každé strany zhruba 3-4 min.
  4. Podávejte naslano dle chuti jako přílohu, s dipem či jako náhradu pečiva.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket