Dýňový podzim: Dýňovo-ovesná kaše

05. 10. 2016


Tento týden nám počasí dává najevo, že už se dostává ke slovu ten pravý podzim a dýňovo-ovesná kaše je tou ideální zahřívající snídaní, která nám dokáže zpříjemnit den...

Porce: 3

Doba přípravy: 10 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany.

 

Ingredience

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 5 lžic dýňového pyré (umixovaná pečená dýně)
  • 350 ml mandlového mléka (domácí nebo kupované)
  • 3 lžíce třtinového cukru (medu, sirupu)
  • půl lžičky mleté skořice
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • špetka soli
  • opražené pekanové ořechy

 

Postup

  1. V malém kastrůlku přiveďte k varu mandlové mléko nebo rostlinný nápoj, vsypte ovesné vločky a za stálého míchání vařte zhruba 3 minuty.
  2. Poté stáhněte plamen, přidejte cukr/med/sirup, skořici, muškátový oříšek, dýňové pyré a špetku soli. Důkladně promíchejte a ještě společně prohřejte.
  3. Servírujte posypané opraženými pekanovými ořechy.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket