Dýňový chlebíček

27. 09. 2017


K podzimu dýně prostě patří, proto nemohou chybět ani dýňové recepty. Vyzkoušejte tento lehký dýňový chlebíček, který se hodí jak k polévce, tak k různým pomazánkám či sendvičům.

Porce: 1 bochník

Doba přípravy: 60 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 500 g pyré z dýně Hokaido
  • 125 g hladké špaldové mouky
  • 125 g pohankové mouky
  • 50 g kukuřičné krupice (polenty)
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 250 ml sójového mléka
  • dýňová semínka na posypání (cca 20-30 g)

 

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Obdélníkovou formu o velikosti zhruba 25x10 cm si vymažte olivovým olejem a vysypte lehce moukou.
  2. Nyní si připravte mísu, do které postupně prosejte obě mouky, přidejte jedlou sodu a kypřící prášek, polentu, sůl a parmazán. Směs promíchejte a poté přilijte sójové mléko a přidejte dýňové pyré. Vše důkladně promíchejte (případně podle konzistence přilijte ještě sójové mléko) a ihned přelijte do vymazané mísy. Posypte dýňovými semínky.
  3. Pečte zhruba 50 min a ke konci zkontrolujte propečení pomocí špejle (liší se podle trouby).
  4. Po upečení nechte vychladnout a poté podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket