Domácí tofunéza do bramborového salátu

19. 12. 2018


Majonézový salát od toho s tofunézou nepozná ani chlap v rodině. Příjemné ale bude, že nikomu nebude tak těžko. Dejte tofunéze šanci a možná se stane stálicí ve vašem vánočním repertoáru.

Doba přípravy: 20 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 350 g tzv. hedvábného tofu (seženete ve zdravé výživě nebo v supermarketu)
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • černá „vulkanická“ sůl
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 30 g pokrájené bílé cibule
  • olivový olej
  • pepř

Postup

  1. Do vyšší nádoby vložte tofu, přidejte k němu šťávu z citrónu, hořčici, cibuli, 3 špetky vulkanické soli a mletý pepř. Směs začněte ponorným mixérem mixovat a pomalu přilévejte olivový olej. Celkem by se množství mělo pohybovat okolo 100 ml.
  2. Celou směs mixujte do zcela hladké konzistence. Ochutnejte a případně ještě přidejte trochu soli či ingredienci dle své preference.
  3. Tofunézu buď rovnou použijte, nebo skladujte v lednici a použijte do 5 dnů.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket