Recepty 06. 06. 2018 PDF Tisk

Domácí sirup z rebarbory a zázvoru

Z pár přebytečných řapíků vznikl experiment, který jsem hned druhý den udělala ve větším. Hotový sirup nařeďte 1:5 s vodou, přidejte pár kostek ledu a máte výbornou a osvěžující limonádu do teplého dne.

Domácí sirup z rebarbory a zázvoru

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience:

  • 0,5 kg rebarborových řapíků
  • 350 ml vody
  • 200 g třtinového cukru
  • 50 g kokosového cukru (dodá jemnou karamelovou chuť)
  • šťáva z jednoho zralého citrónu
  • oloupaný špalíček čerstvého zázvoru

Postup

  1. Rebarboru omyjte, zbavte ošklivých částí a pokrájejte na kousky. Vložte ji do hrnce, zalijte vodou, vymačkejte jeden citrón a vařte, dokud rebarbora nezměkne a nevytvoří se kašovitá směs.
  2. Poté vše přeceďte do čistého kastrůlku přes jemné sítko. Přisypte cukr, přidejte špalíček zázvoru, zahřejte a mírně povařte, dokud vše nezhoustne.
  3. Sirup nechte vychladnout, vyndejte zázvor a poté sirup přelijte do uzavíratelné lahvičky či skleničky a skladujte v lednici.

 

Objednat předplatné