Domácí banánová zmrzlina

28. 06. 2017


Málo která potravina má tak široké využití jako banány – a obzvláště ty přezrálé. V období léta pro ně nacházím nejlepší využití do zmrzliny. Z pouhých tří ingrediencí získáte zmrzlinu bez přidaného cukru, ve veganském stylu a navíc z ní nebudete mít ani jednu výčitku.

Porce: 4

Doba přípravy: 7 min + mražení přes noc

Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 8 přezrálých banánů
  • 100 ml kokosového mléka z plechovky
  • 2 vrchovaté lžíce kokosu 

Postup

  1. Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do mrazáku zmrznout, nejlépe přes noc.
  2. Druhý den je přendejte do většího mixéru, přilijte kokosové mléko (v případě potřeby přilijte kokosového mléka více) a mixujte do hladké konzistence. Pozor, ne zbytečně déle, než je nutné, zmrzlina se od mixéru zahřívá. Poté do zmrzliny zamíchejte 2 lžíce strouhaného kokosu.
  3. Podávejte ihned a nebo zmrzlinu přendejte do plastové, uzavíratelné krabičky a skladujte v mrazáku. 

Zmrzlinu můžete ozdobit/dochutit dle libosti ořechy, javorovým sirupem či čerstvým ovocem.

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket