neděle 23. 3. 2025
Vánoce přinášejí s sebou množství ornamentů a symbolů. Ten, zřejmě nejčastější, je hvězdička. A tak si pochutnejte na datlových hvězdičkách!
Datle patří mezi jedno z nejsladších druhů ovoce. Jsou pro nás zdrojem rychlé energie, jelikož téměř 70% obsahu plodu tvoří sacharidy. Jsou bohatým zdrojem draslíku a vitamínů skupiny B.
Ingredience – na cca 50 hvězdiček
Postup
Nejdříve namelte v mixéru oříšky najemno a sušené datle nakrájejte na velmi malé kousky. Všechny ingredience poté smíchejte dohromady do kompaktního těsta a nechte hodinu uležet (těsto si lze připravit i den předem).
Po vyjmutí z lednice nechte těsto chvíli ohřát a vyválejte placku o tloušťce přibližně 3-4 mm. Vykrajujte hvězdičky a pečte v troubě na plechu při 180 °C asi 10-12 min. Hvězdičky nechte vychladnout a pak je v připravené čokoládové polevě vždy do půlky namočte.
Tento recept byl inspirován Bioabecedářem od Hanky Zemanové, který si můžete zakoupit na www. jogamarket.cz.