Recepty 28. 08. 2019 PDF Tisk

Cuketový chlebíček

Cuketový chlebíček je vláčná alternativa klasického chleba, do které schováte přebytečnou úrodu cuket. Skvěle chutná s tvarohovým kozím sýrem a sušenými rajčaty v olivovém oleji.

Cuketový chlebíček

Porce: 1 chlebíček

Příprava: 60 min

Označení: vegetariánské

Ingredience (na chlebíčkovou formu) 

  • 200 g cukety nastrouhané nahrubo
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 50 g slunečnicových semínek + hrst na posypání
  • 2-3 vejce (podle velikosti a konzistence)
  • 1/2 hrnečku kokosového oleje (lze použít i např. řepkový olej)
  • 1 kypřicí prášek
  • 1/2 lžičky soli

Postup

1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si hlubokou mísu a nasypte do ní vločky, mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl. Vše promíchejte.

2. V druhé menší míse metličkou rozmíchejte vejce s rozpuštěným kokosovým olejem. Z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou vodu.

3. Tekutou směs přilijte k směsi suché a důkladně spojte i s cuketou. Podle konzistence buď přidejte ještě jedno vejce nebo trochu mouky.

4. Formu na chlebíček si vyložte navlhčeným pečicím papírem a nalijte do ní směs. Povrch posypte slunečnicoými semínky.

5. Pečte zhruba 45 min a ke konci raději zkontrolujte zapíchnutím špejle. 

  

Objednat předplatné