sobota 27. 4. 2024
Cuketový chlebíček je vláčná alternativa klasického chleba, do které schováte přebytečnou úrodu cuket. Skvěle chutná s tvarohovým kozím sýrem a sušenými rajčaty v olivovém oleji.
Porce: 1 chlebíček
Příprava: 60 min
Označení: vegetariánské
Ingredience (na chlebíčkovou formu)
Postup
1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si hlubokou mísu a nasypte do ní vločky, mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl. Vše promíchejte.
2. V druhé menší míse metličkou rozmíchejte vejce s rozpuštěným kokosovým olejem. Z nastrouhané cukety vymačkejte přebytečnou vodu.
3. Tekutou směs přilijte k směsi suché a důkladně spojte i s cuketou. Podle konzistence buď přidejte ještě jedno vejce nebo trochu mouky.
4. Formu na chlebíček si vyložte navlhčeným pečicím papírem a nalijte do ní směs. Povrch posypte slunečnicoými semínky.
5. Pečte zhruba 45 min a ke konci raději zkontrolujte zapíchnutím špejle.