Recepty 06. 12. 2017 PDF Tisk

Čokosky

Tento rychlý, jednoduchý, a hlavně zdravý recept na čokosky můžete použít jak na Vánoce, tak kdykoliv během roku. Jsou výborné k horké čokoládě, k čaji či kávě nebo jen tak na mlsanou. Připravte je až několik dní před Vánoci a raději je do týdne spotřebujte, což asi nebude sebemenší problém :)

Čokosky

Porce: cca 16 ks

Doba přípravy: 35 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 70 g kokosové mouky
  • 3 střední, zralé banány
  • 2 lžíce tuhého kokosového oleje
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 kávová lžička kypřicího prášku
  • špetka soli

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 160 °C.
  2. Banány vyloupněte do mísy a rozmačkejte vidličkou. Přidejte k nim rozpuštěný kokosový olej, přisypte kokosovou mouku, prášek do pečiva a na závěr přidejte špetku soli. Vše dobře zamíchejte a na závěr přimíchejte nadrobno nasekanou hořkou čokoládu.
  3. Vyložte si plech pečicím papírem. Z těsta postupně tvořte kuličky, které jednoduchým, jemným zmáčknutím dotvarujte na pečicím papíru do malé čokosky.
  4. Čokosky pečte zhruba 20 minut dozlatova a po vychladnutí podávejte.

 

Objednat předplatné