Recepty 19. 09. 2018 PDF Tisk

Čokoládový krém s mátou

Máme pro vás recept na ideální dezert pro návštěvy. Nic složitého, ale přesto lahodné. V žádném případě neurazí ani milovníka smetanových dezertů...

Čokoládový krém s mátou

Porce: 4

Doba přípravy: 25 min + doba na vychlazení

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

na mátový krém

  • 60 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 PL medu / agávového sirupu
  • šťáva z poloviny limetky
  • plná hrst lístků máty

na čokoládový krém

  • 250 ml rozpuštěného kakaového másla
  • 130 ml vody
  • 100 g vypeckovaných datlí, namočených alespoň 8 hodin ve vodě
  • 1 avokádo
  • 5 PL raw kakaa
  • ½ ČL vanilky nebo 3 kapky vanilkové esence
  • špetka soli

Postup

1. Suroviny na mátový krém vložíme do mixéru a umixujeme do hladka. Krém si přendáme do misky a mixér si umyjeme.

2. Kakaové máslo opatrně rozehřejeme v hrnci. Do mixéru dáme všechny suroviny na čokoládový krém a mixujeme na hladkou hmotu.

3. Vlijeme do malých skleniček nebo misek a necháme v ledničce vychladnout.

4. Navrch poté nalijeme mátový krém a opět necháme vychladnout.

5. Podávejte vychlazené.

 

Objednat předplatné