Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

07. 02. 2018


Příští týden slaví lidé celého světa svátek zamilovaných, Valentýn. K tomuto dni neodmyslitelně patří čokoláda. Ať už tento svátek slavíte nebo ne, tímto výborným čokoládovým chlebíčkem můžete jen potěšit. Samozřejmě opět ve zdravějším stylu :)

Porce: 1 chlebíček (cca 12 plátků)

Doba přípravy: 1 hod 15 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 40 g rozemletých mandlí nebo mandlové mouky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek najemno nastrouhané cukety
  • 100 g pekanových ořechů
  • 50 g jablečného pyré
  • 50 g kakaového prášku
  • 60 ml tekutého kokosového oleje
  • 100 ml rostlinného mléka
  • 70 ml javorového sirupu
  • 50 g kokosového cukru
  • 2 kávové lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku z vinného kamene

Postup

  1. Klasickou formu na chlebíček si vymažte kokosovým olejem a vysypte trochou špaldové nebo kokosové mouky. 2/3 pekanových ořechů si pokrájejte nadrobno.
  2. Ve vetší míse smíchejte všechny mouky s jedlou sodou a kypřícím práškem. Poté přimíchejte kakaový prášek a kokosový cukr.
  3. V druhé menší míse rozšlehejte vejce, přidejte javorový sirup, jablečné pyré, kokosový olej a rostlinné mléko. Vše důkladně promíchejte a přilijte k sypké směsi.
  4. Na závěr do mísy přidejte nastrouhanou cuketu a pokrájené pekanové ořechy a vše smíchejte do kompaktní směsi. V případě potřeby ještě přidejte trochu rostlinného mléka.
  5. Směs nalijte do formy a navrch položte zbylé pekanové ořechy.
  6. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 min. Ke konci zkontrolujte špejlí a případně ještě pár minut pečte dle potřeby.
  7. Poté chlebíček jemně vyklepněte a nechte vychladnout na mřížce. Podávejte lehce přelitý javorovým sirupem či jen tak.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket