Recepty 15. 04. 2015 PDF Tisk

Čočkové karbanátky

S luštěninami má mnoho z nás problém - víme, že bychom je měli jíst, ale moc se nám nechce, neboť nadýmají a nejsou až tak chuťově lákavé.

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky, které se dají použít jako alternativa k masovým karbanátkům, jsou luštěninou v převleku a třeba si najdou ve vašem jídelníčku místo.

 

Ingredience

  • 200 g uvařené slité čočky
  • 3 stroužky česneku
  • petrželka
  • 1 menší cibule
  • mleté chilli
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce domácí strouhanky
  • olivový olej
  • 1 vejce

 

Postup

Všechny ingredience postupně pokrájejte a vložte do mixéru. Mixujte do polohrubé směsi. Tvarujte tenké karbanátky (aby se vám nelepily, můžete si je lehce poprášit strouhankou), které smažte na olivovém oleji zhruba 4 min z obou stran. Hotové karbanátky nechte okapat na kuchyňské utěrce. Podávat můžete s bramborem a dipem nebo v housce jako zeleninový burger.

 

 

Objednat předplatné