Recepty 03. 04. 2019 PDF Tisk

Cizrnová čoko-pomazánka

Cizrnová čoko-pomazánka je zdravější verzí oblíbené čokoládové pomazánky, kterou se nemusíte bát dávat ani dětem – jednak má skvělé nutriční složení a jednak chutná opravdu skvěle.

Cizrnová čoko-pomazánka

Porce: 1 sklenička

Doba přípravy: 10 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 100 g sterilizované nebo uvařené cizrny
  • 5 lžic rostlinného nápoje
  • 1 lžíce lísko-oříškového másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 lžíce tekutého medu

Postup

  1. Sterilizovanou cizrnu dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Všechny suroviny dejte do výkonného mixéru a umixujte do hladka. Podle konzistence ještě přidejte rostlinný nápoj případně trochu oříškového másla. Konzistence by měla být tak akorát jako pasta.
  3. Cizrnovou čoko-pomazánku můžete mazat na pečivo, na banán, použít do různých dezertů nebo ji třeba mlsat samotnou jen tak. Skladujte v lednici a spotřebujte do týdne.

 

Objednat předplatné