Bramboráky

17. 01. 2018


O bramborácích se často mluví jako o jídle chudých, protože jsou pouze ze základních surovin – brambor, mléka, vajec a mouky. Zde je recept na vylepšenou a hlavně o něco lehčí verzi, ve které chia semínka dodají trochu omega-3 mastných kyselin a lahůdkové droždí zase vitamíny skupiny B.

Porce: 3

Příprava: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

Ingredience

  • 0,5 kg brambor
  • 1 lžíce chia semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 červené cibulky
  • majoránka
  • 1 vrchovatá lžíce lahůdkového droždí
  • čerstvá pažitka (případně sušená)
  • sůl, pepř
  • řepkový olej

 

Postup

  1. Nejprve si namočte chia semínka. Ke lžíci semínek přilijte asi 40 ml vody a nechte nabobtnat.
  2. Poté si očistěte brambory, oloupejte je a nastrouhejte na struhadle s jemnější stranou. Z brambor vymačkejte přebytečnou tekutinu a vložte je do mísy.
  3. K bramborám přidejte dva prolisované stroužky česneku, najemno nakrájenou cibulku, lžičku majoránky, lahůdkové droždí a hrst pažitky. Osolte, opepřete a na závěr vlijte gel z chia semínek. Vše důkladně promíchejte.
  4. Poté tvořte ze směsi bramboráky a smažte je na trošce oleje z každé strany cca 3-4 minuty. Nechte je chvíli na papírovém ubrousku a poté podávejte.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket