Porce: 2
Doba přípravy: 25 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Lze připravit jako bezlepkové.
Ingredience
- 240 g špaget nebo jiných těstovin (pro bezlepkovou verzi zvolte např. kukuřičné těstoviny)
- 125 g červené čočky uvařené na zkus
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 menší bílá cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 velká mrkev (nebo 2 menší)
- 2 lžíce rajčatového pyré
- kávová lžička sladké papriky
- kávová lžička sušené bazalky
- kávová lžička oregana
- špetka chilli
- olivový olej
- himalájská sůl
Postup
- Na pánev si nalijte trochu olivového oleje, přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a chvíli restujte. Mezitím si očistěte mrkev a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Poté ji přidejte k cibuli a společně 3 minuty na mírném plameni restujte.
- Pak přidejte do pánve zbylé ingredience – česnek, koření, pyré a konzervovaná rajčata a na závěr uvařenou červenou čočku. Promíchejte, přilijte trošku vody a duste dalších 5 minut.
- Mezitím si dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu a v al dente stavu je slijte. Těstoviny přidejte k omáčce, vše spolu promíchejte a případně ještě podle potřeby dosolte či přilijte olivový olej na zjemnění a poté podávejte.