Recepty 10. 01. 2018 PDF Tisk

Boloňská omáčka z červené čočky

Po období hodování je čas na menší očistu. Vzdejte se na 2 týdny těžších pokrmů, sladkých neřestí a alkoholu a nechte své tělo odpočinout a znovu nalézt svou rovnováhu. Připravujte si lehčí verze pokrmů a soustřeďte se hlavně na ovoce a zeleninu...

Boloňská omáčka z červené čočky

Porce: 2

Doba přípravy: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Lze připravit jako bezlepkové.

Ingredience

  • 240 g špaget nebo jiných těstovin (pro bezlepkovou verzi zvolte např. kukuřičné těstoviny)
  • 125 g červené čočky uvařené na zkus
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 menší bílá cibule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 1 velká mrkev (nebo 2 menší)
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • kávová lžička sladké papriky
  • kávová lžička sušené bazalky
  • kávová lžička oregana
  • špetka chilli
  • olivový olej
  • himalájská sůl

Postup

  1. Na pánev si nalijte trochu olivového oleje, přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a chvíli restujte. Mezitím si očistěte mrkev a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Poté ji přidejte k cibuli a společně 3 minuty na mírném plameni restujte.
  2. Pak přidejte do pánve zbylé ingredience – česnek, koření, pyré a konzervovaná rajčata a na závěr uvařenou červenou čočku. Promíchejte, přilijte trošku vody a duste dalších 5 minut.
  3. Mezitím si dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu a v al dente stavu je slijte. Těstoviny přidejte k omáčce, vše spolu promíchejte a případně ještě podle potřeby dosolte či přilijte olivový olej na zjemnění a poté podávejte.

 

Objednat předplatné