Bezlepkový quiche s kozím sýrem

18. 05. 2016


Obměn typických slaných koláčů quiche lorraine již existují stovky. Není divu, náplním a fantazii se meze nekladou. Typickou kombinací kozího sýru a špenátu němůžete nikoho zklamat.

Porce: 1 quiche

Příprava: 1 hod 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

na korpus

  • 250 g bezlepkové mouky - ideálně mandlové, nebo kokosové, pohankové a rýžové
  • 100 g kvalitního másla
  • 2 vejce

 

na náplň

  • 150 ml mléka
  • 150 g měkkého kozího sýra
  • 1 balení (cca 120 g) baby špenátu
  • 2 větší vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • sůl, pepř

 

Postup

  1. Připravte si hlubší mísu, prosejte do ní mouku a přidejte kousky změklého másla. Směs propracujte do "strouhankové" struktury. Poté přidejte 2-3 lžíce vody a jedno rozšlehané vejce. Znova důkladně prohněťte do kompaktního těsta. Těsto nechte 30 min odpočívat v ledničce.
  2. Nyní si připravte náplň. Orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibulku na olivovém oleji, přidejte oprané listy špenátu a duste do změknutí. V mléce rozšlehejte 2 vejce, přidejte trochu soli a pepře a vmíchejte spolu s kousky kozího sýra do podušeného špenátu. Odstavte.
  3. Těsto vyndejte z ledničky, předehřejte si troubu na 200 °C. Rozválejte zhruba 4-5 mm tlustý plát, který přeneste na formu na quiche. Lehce vytlačte do okrajů a zbylé těsto odkrojte. Propíchejte vidličkou a okraje potřete důkladně druhým, rozšlehaným vejcem. Dejte péct samotné na 5 minut.
  4. Na předpečené těsto vlijte náplň a pečte zhruba dalších 15 min při 200 °C. Poté stáhněte na 180 °C a pečte dalších zhruba 30 min.

 

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket