Porce: 1 quiche
Příprava: 1 hod 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
na korpus
- 250 g bezlepkové mouky - ideálně mandlové, nebo kokosové, pohankové a rýžové
- 100 g kvalitního másla
- 2 vejce
na náplň
- 150 ml mléka
- 150 g měkkého kozího sýra
- 1 balení (cca 120 g) baby špenátu
- 2 větší vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- sůl, pepř
Postup
- Připravte si hlubší mísu, prosejte do ní mouku a přidejte kousky změklého másla. Směs propracujte do "strouhankové" struktury. Poté přidejte 2-3 lžíce vody a jedno rozšlehané vejce. Znova důkladně prohněťte do kompaktního těsta. Těsto nechte 30 min odpočívat v ledničce.
- Nyní si připravte náplň. Orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibulku na olivovém oleji, přidejte oprané listy špenátu a duste do změknutí. V mléce rozšlehejte 2 vejce, přidejte trochu soli a pepře a vmíchejte spolu s kousky kozího sýra do podušeného špenátu. Odstavte.
- Těsto vyndejte z ledničky, předehřejte si troubu na 200 °C. Rozválejte zhruba 4-5 mm tlustý plát, který přeneste na formu na quiche. Lehce vytlačte do okrajů a zbylé těsto odkrojte. Propíchejte vidličkou a okraje potřete důkladně druhým, rozšlehaným vejcem. Dejte péct samotné na 5 minut.
- Na předpečené těsto vlijte náplň a pečte zhruba dalších 15 min při 200 °C. Poté stáhněte na 180 °C a pečte dalších zhruba 30 min.