Porce: 1 forma
Doba přípravy: 60 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 80 g měkkého másla
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- sůl
- 2 lžíce rumu
- 2 vejce
- 300 g světlé univerzální bezlepkové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 50 g mletých mandlí
- 1–2 lžíce moučkového cukru
- 80 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
- máslo a bezlepková strouhanka na formu
Postup
- Formu vymažte tukem a vysypte strouhankou. Troubu vyhřejte na 190 °C.
- Smíchejte cukry, sůl, rum, vejce a vyšlehejte do hladké hmoty.
- Přidejte mouku s práškem do pečiva, přisypte mandle a důkladně promíchejte. Nakonec vmíchejte hořkou čokoládu pokrájenou na malé kostičky.
- Těsto nalijte do formy, mělo by dosahovat 2 až 3 centimetry pod horní okraj.
- Formou lehce bouchněte o plochu, aby se těsto dostalo všude, a vložte zajíčka do spodní části trouby. Pečte cca 40 minut.
- Po upečení nechte pár minut odpočinout, opatrně vyjměte zajíčka z formy a nechte vychladnout. Spodek zajíčka seřízněte, aby byl stabilní. Pocukrujte a podávejte.