Recepty 15. 11. 2017 PDF Tisk

Banánové flapjacky

Za tyto výborné ovesné tyčinky, jak můžeme flapjackům také jinak říkat, bych dala ruku do ohně. Jak k snídani, tak ke svačině vám dodají mnoho energie, na jejíž vlně pojedete několik hodin. Jsou výborné pro sportovce před výkonem i po něm, pro děti jako zdravé mlsání, ale i pro dospělé k plnění každodenních povinností.

Banánové flapjacky

Porce: 8 ks

Doba přípravy: 45 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 40 g másla
  • 30 g kokosového oleje
  • 100 g medu
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 2 zralé rozmačkané banány

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. V malém kastrůlku za stálého míchání rozpusťte máslo, kokosový olej a med. Jakmile je směs kompaktní, kastrůlek odstavte.
  2. Do hluboké mísy nasypte vločky, kokos a přidejte dva důkladně rozmačkané banány. Čím zralejší, tím lepší. Poté přilijte směs másla, oleje a medu. Vše důkladně promíchejte.
  3. Malou čtvercovou formu si vyložte pečícím papírem a směs vmačkejte do formy. Povrch uhlaďte stěrkou.
  4. Pečte v předem předehřáté troubě zhruba 35 min. Poté vyndejte pečící papír s flapjackama na mřížku a nechte vychladnout alespoň půl hodiny. Teprvé poté nakrájejte na 8 kousků.
  5. Podávejte hned nebo skladujte v lednici.

 

Pozn. Čím kvalitnější ingredience, tím lepší chuť ! :)

 

Objednat předplatné