BLESKOVĚ
Recepty 16. 03. 2022 PDF Tisk

Asijská polévka

Jaro sice už pomalu vykukuje, přesto ale stále přijde vhod hřejivá polévka. Zkuste tuhle vitamínovou bombu, kterou posílíte imunitu a připravíte své trávení na první jarní dny!

Asijská polévka

Porce: 3
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 200 g bílého křehkého zelí
  • 120 g mrkve
  • 120 g pórku
  • 1,2 litru zeleninového vývaru
  • 4 lžičky misa
  • kousek čerstvého zázvoru
  • tenké rýžové nudle (pro sytější verzi)

Postup

  1. Zelí a mrkev nakrájejte na tenké nudličky (pro lepší chuť zeleniny můžete lehce orestovat na oleji), vložte do vroucího vývaru a vařte 5 až 10 minut. Poté odstavte.
  2. Z horkého vývaru odeberte trochu tekutiny a rozmíchejte v ní miso. Vraťte do polévky a nechte asi 5 minut prohřát (už nevařte).
  3. Zázvor nastrouhejte a šťávu z něj vymačkejte do polévky.
  4. Pórek nakrájejte na tenké nudličky a polévku jím ozdobte.
  5. V případě sytější verze uvařte rýžové nudle a scezené je přidejte do hotové polévky.

TIP:
Do polévky můžete přidat i brukev čínskou alias pak choi. 

Objednat předplatné