Recepty 02. 01. 2013 PDF Tisk

Africká polévka pro zahřátí

Africká polévka (stew) ze sladkých brambor Ingredience 3 polévkové lžíce vody (místo tuku) 2 středně velké žluté cibule nakrájené na drobno 3 stroužky česneku drcené, nebo jemně nakrájené 2 červené p...
Africká polévka pro zahřátí
Africká polévka (stew) ze sladkých brambor

Ingredience 3 polévkové lžíce vody (místo tuku) 2 středně velké žluté cibule nakrájené na drobno 3 stroužky česneku drcené, nebo jemně nakrájené 2 červené papriky nakrájené na kostičky 1 polévková lžíce hnědého cukru  1 čajová lžička drobně nakrájeného čerstvého zázvoru 1 čajová lžička mletého kmínu 1 čajová lžička mleté skořice ½ čajové lžičky kajenského pepře 8 polévkových lžic přírodního burákového másla (peanut butter) 3 sladké brambory (batáty) oloupané a nakrájené na kostičky 1 plechovka červených fazolí (425 g) opláchnutých a zcezených, nebo si můžete uvařit vlastní fazole 1 plechovka nakrájených rajčat, nebo 2 ks čerstvých rajčat 1 litr zeleninového vývaru 1 čajová lžička soli (dle své potřeby – měné, znamená více) 8 polévkových lžic nesolených buráků (lze použít i mandle) nadrobno nasekaná petržel pro ozdobení
Příprava Ve velké pánvi ohřejte vodu, přidejte cibuli a česnek a vařte přibližně 5 minut dokud nezměknou. Přidejte červenou papriku a přikryjte pokličkou. Vařte do změknutí. Vmíchejte hnědý cukr, zázvor, kmín, skořici a kajenský pepř. Míchejte po dobu 30 sekund. Přidejte burákové máslo (dříve ho rozmíchejte v malém množství teplé vody, lépe se tak rozmíchá do polévky), dále přidejte sladké brambory, fazole a rajčata. Pořádně promíchejte. Přilejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu na nízkou a vařte dokud brambory nezměknou (přibližně po dobu 30 minut).

Servírování Podávejte v polévkových miskách, můžete servírovat s rýží, quinoou, nebo kus-kusem. Dozdobte 

Objednat předplatné