pondělí 24. 3. 2025
Tempehové kuličky si pro svou lahodnou chuť a vegetariánský potenciál určitě oblíbíte.
Tempeh se vyrábí fermentací sójových bobů. Tato potravina je důležitá hlavně pro vegetariány, neboť je zdrojem vitamínu B12, který se přirozeně nachází pouze v živočišných produktech. Zdrojem tohoto vitamínu je právě plíseň, která fermentaci umožňuje. Tempehové kuličky si pro svou lahodnou chuť a vegetariánský potenciál určitě oblíbíte.
Ingredience
Postup
Na pánvi osmahněte na olivovém oleji cibuli, přidejte česnek a chvilku restujte. Tempeh, čočku, ořechy, mouku a koření dejte do mixéru a lehce zmixujte. Poté přidejte cibulku s česnekem a umixujte hrubou hmotu. Rukama tvarujte kuličky, které buď osmažíte na olivovém oleji, nebo upečete na pečícím papíru v troubě (zdravější verze). Podávejte s čerstvým chlebem a hořčicí (případně brusinkovým džemem).