Spolupracujeme 08. 11. 2021 PDF Tisk

Vybavte si domov na jógu

Zařiďte si svůj domov jako jógové studio a mějte po ruce všechny pomůcky na jógu, kterými můžete svou pravidelnou praxi posunout zase o něco dále. Docílíte správného postavení těla v ásanách, prohloubení protažení těla či si užijete pohodlnější závěrečnou relaxaci a domácí meditaci.

Vybavte si domov na jógu

Podložka na jógu
Mezi základní podložky na jógu, vhodné pro různé druhy jógy, patří podložky Pose od značky Lolë. Mají krásný design a vyrobené jsou z ekologicky certifikovaného TPE, bez PVC či latexu. Její tloušťka 5 mm umožňuje vydržet v pozicích déle, aniž by vás bolely klouby a nízká hmotnost, pouhých 1,15 kg, umožní její snadné přenášení. To vám usnadní také elastický popruh v barvě podložky, se kterým je dodávána. Ať už si ji vyberete ve starorůžové nebo šedé, bude se vám pro potěchu oka snadno ladit s dalšími pomůckami. Pokud se vámce potí dlaně, můžete si k ní pořídit i ručník pod ruce a být si tak v pozicích jistější.

Jógový blok a jógový pásek pro správné nastavení těla v ásaně
Skvělou pomůckou a určitě první, kterou doporučujeme pořídit si k podložce, je jógový podpůrný blok. Využijete ho pro usnadnění si některých pozic nebo pro zvětšení rozsahu v pozicích. Můžete si s ním podepřít spodní ruku v trikónásaně (pozici trojúhelníku) nebo se na něj posadit během relaxace ve zkříženém sedu a dostat tak kyčle na úroveň svých kolen. Správného nastavení těla v náročnějších pozicích můžete docílit také pomocí přitahovacího pásku. Jeho výhodou je to, že má nastavitelnou délku a díky kovovým sponám na konci si ji můžete bezpečně zafixovat a v klidu si užívat svou ásanu.

Bolster přináší více relaxace a uvolnění
Pro větší uvolnění v pozicích jako je například matsjásana (pozice ryby) nebo sarvangásana (pozice svíčky) si pořiďte bolster. Můžete si vybrat z válcovitého nebo obdélníkového tvaru, poslouží vám však oba stejně. Bolster využijete i pro závěrečnou relaxaci, kdy si jím můžete v šavásaně podložit kolena a více uvolnit svalové napětí nebo položit pod záda a pomoci většímu otevření hrudníku, prostoru kolem srdce a uvolnění ramen.

Meditační polštář nejen pro chvíle meditace
Meditační polštáře 
v zajímavých designech můžete využívat nejen při meditaci, ale také třeba při čtení oblíbené knížky. Jejich výraznějším vzhledem navíc oživíte prostor svého domova a vnesete do něho trochu etno stylu. Nemusíte se bát jejich ušpinění, obal můžete jednoduše svléknout, vyprat a je zase jako nový.

Prozkoumejte nabídku jógového vybavení na www.yogamarket.cz!

  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné