Vegetariánská velikonoční nádivka

10. 04. 2019


Tradiční velikonoční hody zahrnují maso, nádivku, vajíčka v různé podobě a také sladké pokrmy – beránka, mazanec nebo jidáše. Dnes pro vás máme recept na odlehčenou vegetariánskou nádivku, kterou si vychutnáte i druhý den za studena a můžete ji použít jako náplň do různých obložených chlebů.

Porce: 8

Doba přípravy: 1 hodina 10 min

Označení: vegetariánské

Ingredience (obdélníková zapékací mísa cca 25x30 cm)

  • 6 celozrnných/semínkových rohlíků
  • 200 ml neslazeného sójového mléka
  • 1/2 bílé cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g uzeného tempehu
  • 100 g uzeného Šmakouna
  • 4 vejce
  • několik listů medvědího česneku
  • hrst kopřiv
  • petrželová nať
  • čerstvý libeček
  • lahůdkové droždí
  • řepkový olej
  • sůl, pepř
  • máslo na vymazání

Postup

  1. Rohlíky rozkrájejte na kostičky; cibuli, tempeh a Šmakouna pokrájejte na malé kousky.
  2. Žloutky oddělte od bílků do dvou misek. Ke žloutkům přidejte špetku soli, pepř, trochu mléka a lahůdkové droždí. Vše prošlehejte.
  3. Na pánvi osmahněte cibulku na troše řepkového oleje.
  4. Připravte si formu na nádivku a celou ji vymažte máslem. Ve velké míse postupně smíchejte pokrájené rohlíky, žloutky, přidejte prolisovaný česnek, Šmakouna, uzený tempeh a osmahnutou cibulku. Zalijte zbytkem mléka a na závěr přidejte nahrubo posekaný medvědí česnek, kopřivy a ostatní bylinky. Vše lehce promíchejte.
  5. Z bílků vyšlehejte se špetkou soli sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.
  6. Vše přendejte do vymazané formy, uhlaďte a pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 min.

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket