Porce: 8
Doba přípravy: 1 hodina 10 min
Označení: vegetariánské
Ingredience (obdélníková zapékací mísa cca 25x30 cm)
- 6 celozrnných/semínkových rohlíků
- 200 ml neslazeného sójového mléka
- 1/2 bílé cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g uzeného tempehu
- 100 g uzeného Šmakouna
- 4 vejce
- několik listů medvědího česneku
- hrst kopřiv
- petrželová nať
- čerstvý libeček
- lahůdkové droždí
- řepkový olej
- sůl, pepř
- máslo na vymazání
Postup
- Rohlíky rozkrájejte na kostičky; cibuli, tempeh a Šmakouna pokrájejte na malé kousky.
- Žloutky oddělte od bílků do dvou misek. Ke žloutkům přidejte špetku soli, pepř, trochu mléka a lahůdkové droždí. Vše prošlehejte.
- Na pánvi osmahněte cibulku na troše řepkového oleje.
- Připravte si formu na nádivku a celou ji vymažte máslem. Ve velké míse postupně smíchejte pokrájené rohlíky, žloutky, přidejte prolisovaný česnek, Šmakouna, uzený tempeh a osmahnutou cibulku. Zalijte zbytkem mléka a na závěr přidejte nahrubo posekaný medvědí česnek, kopřivy a ostatní bylinky. Vše lehce promíchejte.
- Z bílků vyšlehejte se špetkou soli sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.
- Vše přendejte do vymazané formy, uhlaďte a pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 40 min.