Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 360 g bezvaječných špaget
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 žampióny
- 1 stružek česneku
- 100 g uzeného tempehu
Na omáčku
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 100 g kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě
- 100 g dýňového pyré (domácí nebo koupené)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl, pepř
Na veganský parmazán
- 50 g kešu ořechů
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- špetka soli
Postup
- Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě do al dente podle návodu.
- Mezitím si můžete připravit veganský parmazán. V malém „chopperu“ rozmixujte kešu oříšky s lahůdkovým droždím a špetkou soli. Přendejte do mističky a dejte na chvíli do lednice.
- V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm plátky očištěných žampiónů. Po chvíli přidejte plátky česneku a na drobno pokrájený tempeh. Nechte na mírném plamenu několik minut restovat.
- Mezitím si připravte omáčku. Ponorným mixérem rozmixujte v nádobě slité kešu ořechy, dýňové pyré a 100 ml vody. Přidejte sůl, pepř, citrónovou šťávu a lahůdkové droždí a rozmixujte dohladka.
- Omáčku přilijte ke směsi s houbami a promíchejte. Poté přidejte i sceděné těstoviny a vše společně promíchejte a krátce prohřejte.
- Těstoviny servírujte do hlubokých talířů, posypte veganským parmazánem a podávejte.