Recepty 04. 12. 2019 PDF Tisk

Masala chai

Masala chai je černý čaj se směsí koření podávaný s mlékem. Základ tvoří vždy směs zázvoru a kardamomu a ostatní koření je používáno dle různých zvyků, tradic či příchutí...

Masala chai

Porce: 6

Doba přípravy: 25 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 4 lžičky kvalitního černého čaje v papírovém sáčku
  • 800 ml vody
  • 400 ml polotučného mléka
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 špalíček oloupaného zázvoru
  • 1/2 lžičky kardamomu
  • 1 svítek skořice
  • 1 hvězdička badyánu
  • 5 ks hřebíčku

 

  • 2 čajové sáčky / pyramidky s provázkem na koření

Postup

  1. Do čajového sáčku dejte badyán, skořici, špalíček zázvoru a 5 kousků hřebíčku. Do kastrůlku nalijte vodu, vložte uzavřený sáček a přiveďte k varu. Vařte 5 minut a poté stáhněte z plotny a nechte 15 min louhovat.
  2. Pytlíček vyndejte a místo něj vložte čistý, naplněný černým čajem. Přidejte cukr, kardamom a přiveďte k varu, odstavte a nechte 5 minut louhovat.
  3. Vyndejte pytlíček s čajem a přilijte mléko. Zahřejte pod bod varu a poté rozlijte do šálků a podávejte.