Recepty 02. 11. 2016 PDF Tisk

Veganské chilli

Pryč je doba lehkých a studených salátů, které nás v letním čase osvěžily. Podzim je čas hřejivých a na koření bohatých pokrmů, které nás mají za úkol zahřát.

Veganské chilli

I když se vrátíte pozdě večer hladoví a promrzlí a v ledničce nic..., na toto veganské chilli ingredience vždy najdete - a hotové je za pár minut. Kvalitní konzervovaná, případně zavařená zelenina není na podzim a v zimě žádná ostuda.

 

Porce: 2

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 3 lžíce konzervované cizrny
  • 3 lžíce sladké kukuřice (mražená/konzervovaná)
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • špetka pálivé papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej

 

Postup

  1. Cibuli si pokrájejte najemno a lehce osmahněte na pánvi na lžíci olivového oleje. Poté přidejte na plátky nakrájený stroužek česneku.
  2. Fazole, cizrnu a kukuřici vložte do sítka a propláchněte pod tekoucí studenou vodou. Spolu s rajčaty přidejte do pánve, promíchejte a okořeňte chilli a paprikou.
  3. Směs nechte povařit a propojit zhruba 5-10 min a poté dosolte a dopepřete dle chuti.
  4. Před podáváním nechte pár minut odstát a vypářit a pak už si pochutnejte.

 

Objednat předplatné