Recepty 29. 06. 2016 PDF Tisk

Veganská kokosová zmrzlina

Máme za sebou první horké letní dny a příjemné zchlazení v podobě domácí zmrzliny se určitě bude hodit!

Veganská kokosová zmrzlina

Porce: 4

Příprava: 20 min + čas na vychlazení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

 

Ingredience

  • 400-450 ml kokosového mléka (plnotučného, nešizeného)
  • 60 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • lžíce kukuřičného škrobu
  • 20 g plátků kokosu
  • lžička kokosového oleje

 

Postup

  1. V menším kastrůlku smíchejte 2/3 kokosového mléka, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu. Vedle si v mističce smíchejte zbylou třetinu kokosového mléka s kukuřičným škrobem - důkladně, aby tam nebyly žmolky - a poté vlijte ke zbylé směsi.
  2. Za důkladného míchání nechte pomalu houstnout, stejně jako pudink. Poté odstavte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu - alespoň 3 hodiny.
  3. Tekutinu vlijte do šikovné plastové nádoby, kde může zmrzlina ztuhnout a nechte alespoň 12 hod uležet.
  4. Zmrzlinu vyndejte 15 min před podáváním, aby povolila. Mezitím si na trošce kokosového oleje opražte kokosové lupínky, kterými ozdobte zmrzlinu před servírováním.

 

Objednat předplatné