Recepty 11. 12. 2019 PDF Tisk

Vanilkové rohlíčky – základní recept

Receptů na základní druhy cukroví koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Vanilkové rohlíčky – základní recept

Porce: zhruba 2 plechy

Doba přípravy: 30 min + noc na odležení + 1 hodina pečení

Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 200 g másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
  • na obalení: moučkový cukr z třtinového cukru s vanilkovou dření

Postup

  1. Z mouky, změklého másla, žloutků a dobře umletých vlašských ořechů vypracujte těsto. Těsto dejte do lednice a nechte uležet 2 hodiny nebo přes noc.
  2. Druhý den si ho vyndejte 30 min předem. Z těsta si vytvořte válečky, ze kterých odkrajujte kousky, které tvarujte do rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na pečicí papír a pečte v předem předehřáté troubě na 170 °C zhruba 9 min. Vezměte v potaz pečicí kvality své trouby a případně tomu uzpůsobte teplotu a dobu pečení.
  3. Po vyndání nechte nejprve vychladnout asi 5-10 min a poté lehce obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste zamíchali půl lžičky dřeně vanilkového lusku. Poté nechte ještě vychladnout a uskladněte.

 

Objednat předplatné