Porce: 4
Doba přípravy: 2 hod 10 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 2 jablka
- lžíce mleté skořice
- lžička mletého muškátového oříšku
- lžička mletého hřebíčku
Postup
- Troubu si předehřejte na 100 °C. Připravte si 2 plechy a každý vyložte pečicím papírem. Jablka umyjte a vykrajovátkem je zbavte jadřinců. Buď na struhadle nebo jen nožem je nakrájejte na 3 mm tenké plátky. Jeden vedle druhého je pokládejte na pečicí papír.
- Smíchejte si skořici, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Směs koření dejte nejlépe do malé cukřenky, ze které se vám budou plátky jablek dobře kořenit. Plech dejte do trouby sušte zhruba hodinu. Poté plátky otočte, okořeňte a opět hodinu sušte (koření nemusíte spotřebovat celé).
- Jablíčka nechte dobře vychladnout a skladujte je ve skleněné nebo plastové nádobě.