Recepty 14. 12. 2016 PDF Tisk

Skořicové máslo

Trend v tucích nyní udávají ořechová másla - ty se však k vánočce tolik nehodí. Jestli ale něco ano, tak je to skořicové máslo, jehož chuti po prvním kousnutí určitě propadnete...

Skořicové máslo

Porce: 1 menší sklenička

Doba přípravy: 5 minut + 30 min na změknutí másla + čas na odležení

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 100 g kvalitního másla (pro veganskou verzi můžete použít kvalitní margarín)
  • 50 g rozmixovaného třtinového cukru na cukr moučka
  • 30 ml javorového sirupu
  • 1 lžička mleté skořice
  • kávová lžička vanilkového extraktu

 

Postup

Máslo si vyndejte alespoň 30 min předem (margarín stačí 5 minut). Poté máslo nakrájejte do malé misky na kousky. Přidejte postupně cukr, javorový sirup, skořici a vanilkový extrakt. Nejdříve použijte vidličku a vše smíchejte dohromady. Poté lehce vyšlehejte metličkou. Skladujte v čisté a suché skleničce a spotřebujte během Vánoc. Před prvním namazáním nechte nejlépe 2 hodiny uležet.

 

Objednat předplatné