Recepty 30. 11. 2016 PDF Tisk

Perníčková horká čokoláda

K adventu neodmyslitelně patří tři nápoje - svařené víno (svařák), vaječný koňak a horká čokoláda s vůní koření. Přiznám se, že svařák ani "vaječňák" mi nic neříká, příjemně čokoládová horká čokoláda s vůní perníčků je ale už každoroční nutností.

Perníčková horká čokoláda

Porce: 2-3 menší hrníčky

Doba přípravy: 5 min

Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 0,5 l mandlového nápoje (domácího nebo kupovaného)
  • 3 řádky kvalitní mléčné čokolády (cca 40 g)
  • 2 lžičky holandského kakaa
  • 50 kapek vanilkové esence nebo trochu vanilkového lusku
  • 1/2 lžičky skořice
  • špetka sušeného zázvoru
  • 1 kávová lžička perníkového koření

 

Postup

Postup je velmi jednoduchý. Do malého rendlíku nalejte nápoj a postupně za stálého míchání přidávejte čokoládu, kakao, vanilku, zázvor a perníkové koření. Míchejte až do bodu těsně před varem, kdy směs lehce zhoustne. Stáhněte z plamene, nechte minutu dojít a poté rozlijte do hrníčků a podávejte.

 

Objednat předplatné