Matcha tea sušenky

13. 01. 2016

První zmínky o čaji Matcha sahají až do 7. století, kdy se stává populární po celé Číně a to hlavně díky buddhistickým mnichům. Matcha čaj je čistým zeleným čajem, který při výrobě neprochází fermentací, a tak jsou zachovány všechny jeho bioaktivní látky. Z nejcennějších látek je třeba jmenovat katechiny, které mají silné chemopreventivní účinky. 

Matcha prášek je také velmi univerzální a lze ho použít při přípravě různých nápojů - např. velmi oblíbeného Matcha latte - nebo sladkého pečiva, či různých lívanců a palačinek. Dnes vám představuji Matcha tea sušenky.

 

Porce: cca 15 ks

Příprava: 25 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

  

Ingredience

  • 8 g prášku - čaje Matcha
  • 60 g mletých ovesných vloček
  • 50 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • 1 silnější plátek másla (cca 25 g)
  • 1 polévková lžíce bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce medu (lze nahradit obilným sirupem)
  • 1/2 rozmačkaného banánu
  • lžička kypřícího prášku bez fosfátů (více o něm se dozvíte ZDE)
  • lžička chia semínek (cca 5-10 g)

 

Postup

  1. Připravte si mísu a nejprve do ní rozmačkejte banán. Poté přidejte med/sirup, změklé máslo a lžíci jogurtu. Vše společně utřete a promíchejte.
  2. Poté postupně přidejte další ingredience - Matcha prášek, ovesné vločky, chia semínka a prosátou mouku. Na závěr přisypte trošku kypřícího prášku. Směs důkladně promíchejte, až se všechny ingredience spojí.
  3. Plech si vyložte pečícím papírem a tvarujte na něj s patřičnými rozestupy malé placičky.
  4. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 12 min.

 

 


Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket