Porce: 1 sklenička
Doba přípravy: 20 min
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- dva hrníčky vlašských ořechů (cca 200 g)
- 3 lžíce javorového sirupu
- 30 kapiček rumové esence (kávová lžička)
Postup
- Vlašské ořechy nejprve omyjte pod tekoucí vodou a zbavte je nežádoucích zbytků tvrdých slupek, které by zůstaly nerozmixované. Poté je dejte na pánev a lehce pražte, dokud nebudou úplně suché. Nechte chvíli vychladnout.
- Ořechy přendejte do robotu (jelikož objem není tak velký, je lepší použít menší nádobku na mixování), přidejte 3 lžíce javorového sirupu a rumovou esenci. Mixujte (pulzujte) do hladké konzistence. Občas stěrkou setřete kousky oříšků po stranách zpět dolů. V případě potřeby přidejte ještě trochu sirupu, který máslíčko rozředí.
- Skladujte v čisté a suché skleničce. Doporučuji spotřebovat do 14 dní.