Recepty 27. 07. 2016 PDF Tisk

Máslíčko z vlašských ořechů s javorovým sirupem

Také jste propadli kouzlu oříškových a semínkových krémů/másel? Vyzkoušejte to z vlašských ořechů..nejlepší je z těch domácích...

Máslíčko z vlašských ořechů s javorovým sirupem

Porce: 1 sklenička

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • dva hrníčky vlašských ořechů (cca 200 g)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 30 kapiček rumové esence (kávová lžička)

  

Postup

  1. Vlašské ořechy nejprve omyjte pod tekoucí vodou a zbavte je nežádoucích zbytků tvrdých slupek, které by zůstaly nerozmixované. Poté je dejte na pánev a lehce pražte, dokud nebudou úplně suché. Nechte chvíli vychladnout.
  2. Ořechy přendejte do robotu (jelikož objem není tak velký, je lepší použít menší nádobku na mixování), přidejte 3 lžíce javorového sirupu a rumovou esenci. Mixujte (pulzujte) do hladké konzistence. Občas stěrkou setřete kousky oříšků po stranách zpět dolů. V případě potřeby přidejte ještě trochu sirupu, který máslíčko rozředí.
  3. Skladujte v čisté a suché skleničce. Doporučuji spotřebovat do 14 dní.

  

Objednat předplatné