Recepty 19. 10. 2016 PDF Tisk

Dýňový podzim: Celozrnná pizza s dýňovým pyré

Pokud se chystáte slavit svátek Halloween, tento recept se vám jistě bude hodit. Pizzové čtverečky jako rychlá chuťovka ve znamení oslav tohoto "dýňového svátku" je praktickým pokrmem pro přenos i na servírování.

Dýňový podzim: Celozrnná pizza s dýňovým pyré

Porce: 1 pizza

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 1 balení BIO celozrnného těsta na pizzu, k dostání ve zdravé výživě, nebo domácího (v krajním případě můžete použít i klasické koupené těsto na pizzu)
  • 100 g dýňového pyré
  • 100 g ricotty
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 balení mozzarelly (cca 60 g)
  • pár lístků šalvěje (cca 6 ks)

 

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem.
  2. Poté si připravte těsto na pizzu a vyválejte ho nebo rozložte tak, aby sedělo na plech (nemusí být úplně do stran).
  3. Nyní smíchejte dýňové pyré, ricottu a prolisovaný stroužek česneku a společně prošlehejte. Výslednou směs rovnoměrně rozprostřete po těstě. Kraje nechte zhruba 1 cm volné.
  4. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a rozprostřete po pizze. Lístky šalvěje nasekejte na drobno a posypte jimi mozzarellu.
  5. Pizzu pečte zhruba 15-20 min, dokud okraje nezezlátnou a poté podávejte nakrájené na čtverečky zhruba 6x6 cm.

 

 

Objednat předplatné