Recepty 27. 05. 2015 PDF Tisk

Čokoládové cookies

Pokud se nechcete vzdát sladkého, ale toužíte po něčem zdravějším, co ve vás nebude vyvolávat výčitky svědomí, tak to jsou právě tyto sušenky.

Čokoládové cookies

Avokádo jim navíc dodává výbornou vláčnost a poskytuje pěknou dávku zdravých tuků. Ač se to možná na první pohled nezdá, avokádo je nejtučnější druh ovoce. Na 100 g jich obsahuje průměrně 15 g. Nemusíte se toho však obávat, ba naopak. Zařaďte avokádo do svého jídelníčku, je velmi nutričně bohatou potravinou.

Ingredience

  • 1 větší zralé avokádo
  • 3 vrchovatější lžíce kokosového oleje
  • 2 vajíčka
  • 50 g medu
  • 70 g holandského kakaa
  • 1-2 lžíce strouhaného kokosu
  • špetka prášku do pečiva
  • 3 vrchovaté lžíce mandlové mouky (případně pšeničné celozrnné mouky)

 

Postup

Předehřejte si troubu na 180 °C. Všechny ingredience (odležené alespoň hodinu při pokojové teplotě) smíchejte v mixéru. Nejprve umačkejte avokádo vidličkou, poté přidejte vajíčka, med, kokosový olej a na závěr přisypte kakao, strouhaný kokos, mouku a prášek do pečiva. Buď pomocí lžíce nebo cukrářského sáčku tvarujte na pečící papír malé sušenky. Pečte 15-20 minut při 180 °C.

 

 

Objednat předplatné