Recepty 16. 11. 2016 PDF Tisk

Bramborový guláš s uzeným tofu

Uzené tofu a brambory tvoří vděčnou kombinaci. Proč trochu nepozměnit tradiční bramborový guláš s buřtem (párkem) za zdravější a rozhodně i chutnější verzi...?

Bramborový guláš s uzeným tofu

Porce: 4

Doba přípravy: 30 min

Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany. Bezlepkové.

 

Ingredience

  • 1 balení uzeného tofu (cca 200 g)
  • 3 větší brambory
  • 1 bílá pálivá paprika
  • 1/2 cibule
  • 1 kostka BIO zeleninového bujónu
  • 750 ml vody
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • sůl, pepř
  • sušená majoránka
  • 1-2 lžíce polenty
  • řepkový olej

 

Postup

  1. Nejprve si pokrájejte cibulku a zpěňte ji na 2 lžících oleje dozlatova. Poté přidejte na malé tenké nudličky nakrájenou bílou papriku a postupně přidejte koření - 1/2 lžičky sladké i pálivé papriky, majoránku a trochu pepře. Malinko podlijte vodou a chvíli duste.
  2. Mezitím si oloupejte a pokrájejte brambory na malé kostky. Přidejte je do hrnce, přilijte zbylou vodu a přidejte kostku bujónu. Promíchejte a vařte zhruba 10 minut.
  3. Opět využijte času a pokrájejte si uzené tofu na kostičky a po uplynutí 7-10 minut je přidejte do hrnce. Stáhněte plamen a nechte prohřát a probublat cca 5 minut, dochuťte solí a na závěr lehce zahustěte polentou.
  4. Před podáváním nechte guláš 5 minut vydýchat. Nejlepší je však uleželý druhý den.

 

Objednat předplatné